Jump to content


Photo

cum sa fac un demo??


  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1 AliN

AliN

    Soldat

  • Members
  • PipPip
  • 121 posts
  • Location:Timisoara

Posted 16 December 2005 - 07:30 PM

hya poate sa mai discutat aceasta problema daca da sper sa nu deranjez pe nimeni cu un nou topic. dupa cum ii si titlu am si io o intrebare cum sa fac un demo dar fara sa imi afecteze resursele adika sa nu imi mearga jocu in reluare. ca am incercat sa fa un filmuletz cu FRAPS si pot sa spun ca de mers a mers dar cand il activam mergea foarte nashpa jocu ca si cum asi fi avut lag 200 si nah de aia intreb de demo caci cred ca nu afecteaza nimika(nu imi merge in reluare) ms mult :wink:

#2 GraFFiK

GraFFiK

    Colonel

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1,517 posts

Posted 16 December 2005 - 08:19 PM

Te conectezi la un server, deschizi consola si scrii record Alin .

Iti va aparea un nou fisier in directorul cstrike numit Alin.dem (In loc de Alin poti scrie orice altceva)

Ca sa urmaresti demo-ul, pornesti cs-ul, deschizi consola si scrii viewdemo Alin .


Asa ca idee, e si normal sa ti se miste naspa PC-ul cand folosesti FRAPS sau startmovie. In ambele cazuri, in mare, uite ce se intampla:
cstrike-ul iti scrie pe HDD 30 de .bmp-uri a cate 1mb fiecare PE SECUNDA

#3 AliN

AliN

    Soldat

  • Members
  • PipPip
  • 121 posts
  • Location:Timisoara

Posted 16 December 2005 - 09:30 PM

mai am o prob cand scriu in consola ex: record Alin ca sa il opresc cum fac scriu in consola stoprecord sau... cum?? si inca ceva demo-ul asta cam cat ocupa??? asa aproximativ da tu asa un timp de inregistrare si spunemi ms mult inca odata esti cel mai tare din parcare :)) ;)

#4 noGooD

noGooD

    Recrut

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male

Posted 16 December 2005 - 10:58 PM

scz ca ma bag :D ia uite niste comenzi pentru replayuri/demouri:

record <nume> -- incepe sa inregistreze demo-ul
stop -- opreste inregistrarea
playdemo <nume.dem> <viteza> -- porneste un demo deja inregistrat din directorul *cstrike cu viteza pe care o doresti (default 1)
appenddemo <nume.dem> -- adauga inregistrarea la un demo deja existent
pentru a iesi dintr-un demo care inca merge (e playing) poti folosi comanda disconnect (sau quit - asa iesi direct din joc)

un alt tip de a te inregistra (si nu numai pe tine) este sa folosesti hltv.
cum faci asta?
ia uite: in directorul cu hl.exe gasesti si un hltv.exe si un hltv.cfg .
deschizi hltv.exe
scrii:

serverpassword <parola(daca_e_nevoie)>
connect <ip.server>
record <nume.dem>
<te pui si joci>
<iesi din joc (sau alt+tab)>
stop
exit sau quit

Am adaugat si hltv.cfg pentru ca daca ai un server pe care te conectezi (mai des) sau inregistrezi (mai des) poti pune primele 2 comenzi in config si ele se vor executa automat. De asemenea, in hltv mai sunt unele optiuni care pot fi configurate dupa plac/nevointe:

????????€???¬?‚?? name hltv_proxy -- numele pe care il vei vedea cand vei da +showscores in joc.. in loc de hltv_proxy poti pune ce nume vrei tu sa ii dai (GIGEL_INREGISTREAZA, de exemplu)
????????€???¬?‚?? hostname <nume> numele pe care il vei vedea la lista jocurilor LAN, in caz ca jocul e vizibil in retea (PENTRU_SPECTATORI, de exemplu)
????????€???¬?‚?? delay <valoare_in_secunde> intarzie transmiterea pe lan cu 30 de secunde
????????€???¬?‚?? loopcmd <de_cate_ori_e_afisat_mesajul_CRED> <durata_in_secunde_la_care_e_afisat_mesajul> localmsg "<mesjul_pe_care_vrei_sa_se_vada_in_mijlocul_ecranului>
<este_afisat_atatea_secunde> <axa X> <axa Y> <culoare_in_format_RGBA_hex> (loopcmd 1 120 localmsg esti pe serverul lui VASILE 5 -1 0.60 FF00FF88)

Acest mod de a inregistra are avantajul ca ii poti :shock: (vedea) pe toti care joaca (in 1st person de ex.), spre deosebire de cel normal unde vezi doar ceea ce joci tu. In schimb, cam ai nevoie de resurse pentru a reusi sa vizionezi cursiv un demo inregistrat de hltv cu multi jucatori conectati. Un alt dezavantaj ar fi cel ca scrisul in consola hltv merge ccaam ggreeu, (mie cel putin asa mi s-a intamplat, pe mai multe calculatoare), cel putin pana te obisnuiesti. :)

cat despre marimea demoului, cam variaza, de ex. un demo din consola cam de un minut are in jur de 2 MB iar unul din HLTV, cam de 30-45 min. are in jur de 15 MB

:lol: am vrut doar sa dau un raspuns????????€???¬?‚?¦ a cam iesit un tutorial de folosire a HLTV-ului aici :wink:

#5 GraFFiK

GraFFiK

    Colonel

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1,517 posts

Posted 17 December 2005 - 12:57 PM

haha gg :D

#6 ChuckyWSK

ChuckyWSK

    Recrut

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Location:ca tampitu la comp

Posted 29 January 2006 - 11:00 PM

bun am citit cred k toate tipicurile de pe o gramada de site-uri acum ce vreau sa stiu si eu.
1.care ar fi cel mai bun prgogram sa fac demoul in format avi.(am citit multe pareri si nu ma convins niciuna)
2.unde le pot gasi programele pt k peste tot unde am citit si au postat linkurile numai exista iar google zice numai cum sa le folosesti dar nu imi dau si un free download cel putin asta e pt Startmovie pt k pana acum din ce am citit ala e cel mai simplu si eficient dar vad k grafik a contrazis chestia asta
multam si sper sa primesc raspuns

#7 AliN

AliN

    Soldat

  • Members
  • PipPip
  • 121 posts
  • Location:Timisoara

Posted 30 January 2006 - 06:02 PM

program de facu demo-uri in AVI ii si VirtualDub pe care il potzi lua de aici:http: www.softpedia.com/progDownload/VirtualDub--build-Download-6850.html sau pe DC++ o sa gasesti de te saturi :D sper sa itzi fie de ajutor. daca intampini probleme in editare vezi ca a explicat GraFFiK cum se face intra aici: http://cstrike.ro/forum/viewtopic.php?t=82...ight=virtualdub si ai sa vezi

#8 ChuckyWSK

ChuckyWSK

    Recrut

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Location:ca tampitu la comp

Posted 30 January 2006 - 09:45 PM

ms am sa incer ah si am facut prostia de m-am grabit si am facut deja un topic :cry: acu sigur se supara graffik pe mine si asea mai am un ban :D

#9 ChuckyWSK

ChuckyWSK

    Recrut

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Location:ca tampitu la comp

Posted 30 January 2006 - 10:50 PM

dec am facut cum zice graffik in tutorialul ala dar chestia e k eu deja am selectat bmp=urile alea
deci k incepator facut multe bmp aiurea cum dadeam eu slow sau cum scriam in consola startmovie si endmovie bum am ster toate alea si am lsat nuami ce ma intereseza am intrat cu virtualdub i-am dat commpres dar nu a compresat decat cateva secunde care is pe slow deci cam vreo 5 bmp a lipit dece nu le lipeste si pe celelalte conteaza dak nu corespund la numarul lor de nume???

#10 AliN

AliN

    Soldat

  • Members
  • PipPip
  • 121 posts
  • Location:Timisoara

Posted 31 January 2006 - 12:11 AM

deci conteaza cum se numesc (trebuie sa aiba aceasi denumire) si mai conteaza si numerotarea lor. daca de exemplu ai facut 400 de bmp-uri si pe la mijloc ai sters vreo 50 atunci nu le ia pe toate. le ia doar pana unde incepe sa lipseasca poze?? intzelegi?? deci asigurate ca nu lipsesc poze pentru a nu avea neplacerea de a te chinui sa le selectezi si cand crezi ca ai terminat filmu sa nu fie complet

#11 ChuckyWSK

ChuckyWSK

    Recrut

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Location:ca tampitu la comp

Posted 01 February 2006 - 04:16 PM

da ma am inteles dar e nasol asa pt k dak vreau sa scot anumite faze care nu sunt interesante inseamna ca mai departe u ilmai lipeste nasol frate asaeu demoul il mai am deci pot sa il refac dar e chinuiala si eu vreiam sa iau numai anumite cadre cu headuri cre le-am bagat pe slow motion

#12 AliN

AliN

    Soldat

  • Members
  • PipPip
  • 121 posts
  • Location:Timisoara

Posted 01 February 2006 - 07:08 PM

pentru a lipi anumite faze potzi folosi Windows Movie Maker io asa fac si iese foarte bine :)

#13 AliN

AliN

    Soldat

  • Members
  • PipPip
  • 121 posts
  • Location:Timisoara

Posted 09 February 2006 - 01:11 AM

daca am facut un demo cu HLTV unde il salveaza?? tot in cstrike???

#14 GraFFiK

GraFFiK

    Colonel

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1,517 posts

Posted 09 February 2006 - 09:52 AM

da:>

#15 Guest_mozu_*

Guest_mozu_*
  • Guests

Posted 09 February 2006 - 05:07 PM

Inca o intrebare legata de HLTV...face automat acele faze SLOWMOTION care se vad si pe demo-urile de la meciurile de PGL ?
Sau are nevoie de ceva plug-in ?

#16 AliN

AliN

    Soldat

  • Members
  • PipPip
  • 121 posts
  • Location:Timisoara

Posted 10 February 2006 - 12:49 PM

da. acel SLOW MOTION se face automat

#17 AliN

AliN

    Soldat

  • Members
  • PipPip
  • 121 posts
  • Location:Timisoara

Posted 09 May 2006 - 02:55 PM

sal am facut un demo cu HTLV. totul foarte bine cu o mica exceptzie :(
dupa ce am inregistrat m-am pus sa ma uit la demo iar cand o venit o faza si scria in coltzul din stanga in partea de jos a monitorului SLOWMOTION nu se vedea efectu :( mergea normal ca si cum nu ar fi fost SLOWMOTION :( dc

#18 Edson88

Edson88

    Recrut

  • Members
  • Pip
  • 6 posts

Posted 14 May 2006 - 02:06 AM

Stie cineva daca un demo poate fi ''taiat'' ? Adica de exemplu, daca imi fac demo in timp ce joc si peste 10 min cand eram mort dau pe un codat, cum pot taia doar portiunea aia cu codatul ?? ca sa nu pun toata lumea sa se uite 10 la demo, ca se plictiseste

#19 HackY

HackY

    Recrut

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Location:ls /usr/bin

Posted 14 May 2006 - 05:53 AM

Iti iei Fraps , Sau GameCam (Pt. Inregistrare)
Intri In Counter ...
Consola "~" bind "i" "dem_speed 7"
bind "p" "dem_speed 0"
deschizi demo cu viewdemo Name.dem
Si cand apesi "i" E ca si cum s-ar derula merge mai rapid, deci trebe sa il opresti inainte de faza cu "codatu" sau cum ii zici .. si dup aia inregistrezi cu un program De captura video (FRAPS sau GameCam)

=Do Not ReplY=

#20 HackY

HackY

    Recrut

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Location:ls /usr/bin

Posted 14 May 2006 - 05:56 AM

Am uitat sa Termin ..
pe I creste viteza cu 7 ..
iar pe P merge normal .. inainte sa inregistrezi cu fraps sau cu ce inregistrezi . sa apesi P

Good Luk3




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users