Vreau sa imi adun componente sa imi fac un server dedicat, sa pun pe el site si server de counter-strike.
Pana acum am o placa de baza mai veche, scrie pe ea Asrock, 2 sloturi pentru rami ddr1, placa video nvidia fx5200 de 128 sau una de 64, inca nu m-am hotarat ce sa pun.
Si ieri am facut comanda de un procesor Amd Sempron de 1.6 ghz parca.
Si acum intrebarea: ca sa pun procesorul pe placa de baza, trebuie neaparat sa pun pasta deaia pe el inainte sa pun coolerul?Si daca nu pun pasta, se poate strica procesorul? Dupa ce pun procesorul pe placa de baza, trebuie ceva setari pentru el in bios? Inainte de procesorul asta, am avut tot un Amd Sempron dar de 1.8.
Si la sursa, ce imi recomandati? sa fie de mare putere? sau medie? Ma gandeam la una de 250 W.E buna?
Valy, te astept sa imi raspunzi, ca tu te pricepi :D
Intrebare Procesor
Started by Madalyn_cs_92, May 13 2011 04:38 PM
4 replies to this topic
Posted 13 May 2011 - 04:38 PM

Don't use CHEATS!!!
Use STEAM!!!
Posted 14 May 2011 - 10:11 AM
nu stiu cum e cu pasta termoconductoare pentru procesoarele care nu au acea protectie a pastilei, dar cred ca gasesti pe youtube/google cum sa faci. in orice caz, este obligatoriu sa pui acea pasta pe procesor.
una peste alta, eu iti recomand asta. iar daca ai putea sa alegi un e7500 sau chiar un i3, te-ar ajuta cu mult la cerintele tale.
una peste alta, eu iti recomand asta. iar daca ai putea sa alegi un e7500 sau chiar un i3, te-ar ajuta cu mult la cerintele tale.
Edited by DevIL^, 14 May 2011 - 10:17 AM.
Posted 15 May 2011 - 10:33 PM
Salut,
Da, este absolut necesar să pui pastă termoconductoare, astfel procesorul tău va suferi diferențe de temperatură pe același nucleu, fapt datorat finisajului suprafeței heatsink-ului de pe cooler, care nu este perfect neted, lucru care favorizează apariția ”asincronității” temperaturii.
Pasta termoconductoare are rolul de a imbunatați transferul termic dintre nucleu și baza heatsink-ului, si de asemenea umple golurile dintre procesor și heatsink.
Pe scurt, e obligatoriu.
Da, este absolut necesar să pui pastă termoconductoare, astfel procesorul tău va suferi diferențe de temperatură pe același nucleu, fapt datorat finisajului suprafeței heatsink-ului de pe cooler, care nu este perfect neted, lucru care favorizează apariția ”asincronității” temperaturii.
Pasta termoconductoare are rolul de a imbunatați transferul termic dintre nucleu și baza heatsink-ului, si de asemenea umple golurile dintre procesor și heatsink.
Pe scurt, e obligatoriu.
Posted 16 May 2011 - 04:23 PM
ValyGerrard, on 15 May 2011 - 10:33 PM, said:
Salut,
Pe scurt, e obligatoriu.
Pe scurt, e obligatoriu.
Mersi boss!! :d
L.E: daca il testez doar, fara sa pun pasta, o sa il doara?(cam 30 min)
Edited by Madalyn_cs_92, 16 May 2011 - 04:39 PM.

Don't use CHEATS!!!
Use STEAM!!!
Posted 07 June 2011 - 06:30 PM
Madalyn_cs_92, on 13 May 2011 - 04:38 PM, said:
Vreau sa imi adun componente sa imi fac un server dedicat, sa pun pe el site si server de counter-strike.
Pana acum am o placa de baza mai veche, scrie pe ea Asrock, 2 sloturi pentru rami ddr1, placa video nvidia fx5200 de 128 sau una de 64, inca nu m-am hotarat ce sa pun.
Si acum intrebarea: ca sa pun procesorul pe placa de baza, trebuie neaparat sa pun pasta deaia pe el inainte sa pun coolerul?Si daca nu pun pasta, se poate strica procesorul? Dupa ce pun procesorul pe placa de baza, trebuie ceva setari pentru el in bios? Inainte de procesorul asta, am avut tot un Amd Sempron dar de 1.8.
Si la sursa, ce imi recomandati? sa fie de mare putere? sau medie? Ma gandeam la una de 250 W.E buna?
Te-ai informat in legatura cu socket-ul placii tale de baza inainte sa comanzi procesorul ?:)

"A great pleasure in life is doing what people say you cannot do."
"You are not tired. Your mind thinks you are tired. Your body is just warming up. Turn down the brain and turn up the weight."
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users