Jump to content


Photo

Tutorial Cum Sa Ai Serverul Full Cu Lag Mic


  • Please log in to reply
35 replies to this topic

Poll: Astept parerile voastre

Va fost util acest tutoriaL ?

You cannot see the results of the poll until you have voted. Please login and cast your vote to see the results of this poll.
Vote Guests cannot vote

#1 JoeBikerul

JoeBikerul

    Soldat

  • Members
  • PipPip
  • 146 posts
  • Gender:Male
  • Location:Romania
  • CS Server: joebikerul.idle.ro

Posted 30 July 2008 - 08:14 PM

Multi dintre voi am vazut ca se confrunta cu probleme in legatura cu numarul scazut sau chiar 0 de jucatori pe server. In tutorialul acesta o sa va arat solutia mea de populare a serverului cu lag mic.

In primul rand o sa va explic pe scurt idea pe care merg eu. Am un server principal cu amxmodx versiunea 1.76d, booster 1.46, hlguard 1.8 care isi face treaba cat de cat si un numar foarte mic de pluginuri (strictul necesar). Acest server e tinut cu sv_lan 1… adica la mine cu conexiunea pppoe nu il vede nimieni, fie lan fie internet.

• Cum fac sa il populez ? Pai am pe langa serverul principal inca unul din care am deschise 10 porturi de redirect spre server. Cam asta e ideea in mare, sa incepem cu detaliile.

• Mentionez ca am urmatorea configuratie procesor E6550, 2Gb Ram, 2Mb upload restu prea putin conteaza.

Presupunem ca avem serverul principal unde lumea se distreaza jucandu-se si un server de redirect (daca nu il aveti pe cel de redirect faceti o copie celui principal). Serverul de redirect trebuie sa aiba doar pluginurile de baza ale amxmodx-ului + inca 2 care le voi enumera mai tarziu.

A. Configurare server redirect.
Multi dintre voi am vazut ca se confrunta cu probleme in legatura cu numarul scazut sau chiar 0 de jucatori pe server. In tutorialul acesta o sa va arat solutia mea de populare a serverului cu lag mic.

In primul rand o sa va explic pe scurt idea pe care merg eu. Am un server principal cu amxmodx versiunea 1.76d, booster 1.46, hlguard 1.8 care isi face treaba cat de cat si un numar foarte mic de pluginuri (strictul necesar). Acest server e tinut cu sv_lan 1… adica la mine cu conexiunea pppoe nu il vede nimieni, fie lan fie internet.
• Cum fac sa il populez ? Pai am pe langa serverul principal inca unul din care am deschise 10 porturi de redirect spre server. Cam asta e ideea in mare, sa incepem cu detaliile.

• Mentionez ca am urmatorea configuratie procesor E6550, 2Gb Ram, 2Mb upload restu prea putin conteaza.

Presupunem ca avem serverul principal unde lumea se distreaza jucandu-se si un server de redirect (daca nu il aveti pe cel de redirect faceti o copie celui principal). Serverul de redirect trebuie sa aiba doar pluginurile de baza ale amxmodx-ului + inca 2 care le voi enumera mai tarziu.

A. Configurare server redirect.
1. Avem nevoie de 2 pluginuri care le descarcam de aici
2. Dezarhivam ce am descarcat mai sus in folderul cstrike
- deschidem plugins.ini si adaugam urmatorele 2 randuri:
simple_redirect.amxx
fakefull_original.amxx
- deschidem server.cfg si adaugam urmatorele linii
amx_addfake 18
amx_rd_maxplayers "0"
amx_rd_server "89.35.93.***"
amx_rd_serverport "27015"
amx_rd_serverpw ""

- amx_addfake X – X = numarul de poti falsi pe serverul de redirect;
- amx_rd_maxplayers "0" – valoare 0 reprezinta numarul de jucatori maxim la care se face primul redirect, daca spre ex valoare 0 se schimba in 10 dupa ce pe serverul de redirect sunt 10 playeri toti cei care intra apoi sunt redirectionati sper ca ati inteles ideea;
- amx_rd_server "89.35.93.***" – "89.35.93.***" = IP-ul serverului unde sunt redirectionati playerii;
- amx_rd_serverport "27015" - "27015" = portul serverului unde sunt redirectionati playerii;
- amx_rd_serverpw "X" – "X" = daca serverul unde sunt redirectionati playerii are parola completati daca nu lasati necompletat;

3. Descarcam urmatorele .dll-uri de aici
- dezarhivam fisierele folderul unde e instalat serverul ex: C:\hldsredirect
- deschidem server.cfg si modificam / adaugam linia de mai jos in caz ca nu o aveti:
sv_lan 0
4. Optional putem sa mai adaugam / modificam in server.cfg linia urmatoare
hostname "Redirect catre cs.serverulmeu.ro"
• Cam atat cu serverul de redirect. Acum revenim la cel principal.


B. Configurare server principal

1. Descarcam urmatorele .dll-uri de aici
- dezarhivam fisierele in folderul unde e instalat serverul ex: C:\hlds
- deschidem server.cfg si modificam / adaugam linia de mai jos in caz ca nu o aveti:

sv_lan 1
2. Ca sa nu avem erori la server trebuie sa avem putine pluginuri si setat in server.cfg

sv_timeout 32
C. Cum pornim serverele?

1. Cum pornim serverul (e) de redirect :
- intram in notepad si dam copy paste la urmatorul cod:

@echo off
cls
echo Protejeaza Serverul(hlds)de blocare.
echo Daca vrei sa inchizi serveru si acest script , inchide consola (hlds) si tasteaza Y urmat de enter.
title Server Fara Sa Se Blocheze
:hlds
echo (%time%) serverul a pornit.
start /wait /low hlds.exe -console -game cstrike +sys_ticrate 100 +heapsize 4096576 +ip 89.35.93.*** -port ***** +nomaster +maxplayers 32 +map fy_snow + servercfgfile server.cfg -insecure
echo (%time%) ATENTIE: serverul a cazut sau a fost oprit. il restartez.
goto hlds

- dupa ce am dat copy paste avem de modificat urmatorele:

+heapsize 4096576 – lasati asa daca aveti 2Gb ram – daca nu aveti ridicati numarul de mb de ram la patrat si modificati
EX: Avem 1Gb Ram = 1024 Mb adica => +heapsize 1024*1024 = 1048576

+IP 89.35.93.*** - modificati cu IP-ul vostru
EX: +IP 10.10.10.10

-port ***** - orice alt port decat 27015
EX: 27014, 27016, 27017, 28015, 29015, 30015 s.a.

- apoi apasam : file -> save as… -> la file name scriem “server.bat” (dupa ce am selectat folderul serverul de redirect (c:\hldsredirect)), la save as type “all files”, apoi apsam butonul “save”;

Acum cand vrem sa deschidem serverul de redirect dam de 2 ori click pe server.bat.
Daca vrem sa facem mai multe servere de redirect facem in felul urmator:
- selectam server.bat cu un click stanga, apasam combinatia de butoane CTRL si C apoi CTRL V si ne va aparea un nou fisier .bat numit copy of server.bat pe care apoi il vom putea redennumi in server2.bat.
De mentionat ca dupa ce facem duplicarea fisierul .bat trebuie sa il editam. Cum facem asta ?
- deschidem notepad si drag and drop punem fisierul nou creat (copy of server.bat) peste fereastra notepad;
- modificam portul, trebuie sa fie diferit de cel din primul si diferit de 27015;
Repetam acest pas pentru fiecare server de redirect pe care vrem sa il cream, singurul pas pe care trebuie sa il facem este sa schimbam portul.


2. Cum pornim serverul principal
- intram in notepad si dam copy paste la urmoatorul cod:

@echo off
cls
echo Protejeaza Serverul(hlds)de blocare.
echo Daca vrei sa inchizi serveru si acest script , inchide consola (hlds) si tasteaza Y urmat de enter.
title Server Fara Sa Se Blocheze
:hlds
echo (%time%) serverul a pornit.
start /wait /high hlds.exe -console -game cstrike +sys_ticrate 100 +heapsize  4096576 +ip 89.35.93.*** -port 27015 +maxplayers 32 +map fy_snow +servercfgfile server.cfg			
echo (%time%) ATENTIE: serverul a cazut sau a fost oprit. il restartez.
goto hlds

- dupa ce am dat copy paste avem de modificat urmatorele:
+heapsize 4096576 – lasati asa daca aveti 2Gb ram – daca nu aveti ridicati numarul de mb de ram la patrat si modificati
EX: Avem 1Gb Ram = 1024 Mb adica => +heapsize 1024*1024 = 1048576

+IP 89.35.93.*** - modificati cu IP-ul vostru
EX: +IP 10.10.10.10

- apoi apasam : file -> save as… -> la file name scriem “server.bat” (dupa ce am selectat folderul serverul de redirect (c:\hlds)), la save as type “all files”, apoi apsam butonul save;

Acum intervine o problema care pe multi dintre voi sigur va incomodeaza si anume ca serverul sta deschis pe bara de start si de cele mai multe ori il inchideti din greseala sau vi-l inchde fratele, sora, prietenul, familia s.a. Asa cum si pe mine ma supara am gasit solutia cu aplicatia de aici. Acesta aplicatie muta aplicatiile ce ruleaza pe bara de start in tray (icoanele de langa ceas) astfel ne mai incomodandu-va deloc.


Atasez si cateva imagini din care reiese ceea ce am facut in tutorial adica ping mic si lume multa:
http://www.filebox.r...fc948358682d349
http://www.filebox.r...3a6980b18718637

Edited by JoeBikerul, 29 August 2008 - 10:30 AM.


#2 ddorin

ddorin

    Capitan

  • Members
  • PipPipPip
  • 725 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • CS Server: csskiller.idle.ro

Posted 31 July 2008 - 01:44 AM

eu cred ca mai degraba keia care reduce lagul sunt setarile din server.cfg

sv_rate "15000"
sv_maxrate "6500"
sv_minrate "0"
sv_maxupdaterate "13"
sv_unlagsamples "1"
sv_unlagpush "0"
sv_unlag "1"
sys_ticrate "1000"


Cum fac sa il populez ? Pai am pe langa serverul principal inca unul din care am deschise 10 porturi de redirect spre server. Cam asta e ideea in mare, sa incepem cu detaliile.

OMG !!! inteleg ca ai 10 redirecturi???

#3 JoeBikerul

JoeBikerul

    Soldat

  • Members
  • PipPip
  • 146 posts
  • Gender:Male
  • Location:Romania
  • CS Server: joebikerul.idle.ro

Posted 31 July 2008 - 09:00 AM

eu cred ca mai degraba keia care reduce lagul sunt setarile din server.cfg

sv_rate "15000"
sv_maxrate "6500"
sv_minrate "0"
sv_maxupdaterate "13"
sv_unlagsamples "1"
sv_unlagpush "0"
sv_unlag "1"
sys_ticrate "1000"



OMG !!! inteleg ca ai 10 redirecturi???


Incearca sa faci ce scrie acolo. Momentan mai am doar 8, zic eu ca sunt prea multe... dar nu strica.

#4 sebytzamix

sebytzamix

    Recrut

  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Posted 07 August 2008 - 09:24 PM

Am 2 probleme:
1. nu merge sa ma "conectez" pe ip`ul cu server.bat
2. deschid cu hlds redirectul primele 10 secunde sunt 18 playeri , si dupaia scade la 8 playeri :| ... ce sa fac ? heLp pLs !

#5 JoeBikerul

JoeBikerul

    Soldat

  • Members
  • PipPip
  • 146 posts
  • Gender:Male
  • Location:Romania
  • CS Server: joebikerul.idle.ro

Posted 07 August 2008 - 11:22 PM

Am 2 probleme:
1. nu merge sa ma "conectez" pe ip`ul cu server.bat
2. deschid cu hlds redirectul primele 10 secunde sunt 18 playeri , si dupaia scade la 8 playeri :| ... ce sa fac ? heLp pLs !


1. Scrie-mi aici ce ai scris in server.bat
2. Incearca sa refaci redirectul probabil ai gresit ceva, probabil ai setat ceva gresit. La mine pluginul e testat si functioneaza.

#6 sebytzamix

sebytzamix

    Recrut

  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Posted 08 August 2008 - 09:05 AM

@echo off
cls
echo Protejeaza Serverul(hlds)de blocare.
echo Daca vrei sa inchizi serveru si acest script , inchide consola (hlds) si tasteaza Y urmat de enter.
title Server Fara Sa Se Blocheze
:hlds
echo (%time%) serverul a pornit.
start /wait /low hlds.exe -console -game cstrike -pingboost 3 +sys_ticrate 100 +heapsize 4096576 +ip 86.123.***** -port 27017 +nomaster +maxplayers 32 +map fy_snow + servercfgfile server.cfg -insecure
echo (%time%) ATENTIE: serverul a cazut sau a fost oprit. il restartez.
goto hlds


Credka ma apuc din nou de server si de redirect :) ... la redirectu asta nu arata hlds`u ... ai putea macar sa pui alte linkuri de downloadat ca stau o juma de ora sa se incarce :|... te rog ....... si inca ceva ( imi poti da id`ul tau de mess , te rog foarte mult ) . StiMa !

#7 JoeBikerul

JoeBikerul

    Soldat

  • Members
  • PipPip
  • 146 posts
  • Gender:Male
  • Location:Romania
  • CS Server: joebikerul.idle.ro

Posted 08 August 2008 - 11:00 PM

@echo off
cls
echo Protejeaza Serverul(hlds)de blocare.
echo Daca vrei sa inchizi serveru si acest script , inchide consola (hlds) si tasteaza Y urmat de enter.
title Server Fara Sa Se Blocheze
:hlds
echo (%time%) serverul a pornit.
start /wait /low hlds.exe -console -game cstrike -pingboost 3 +sys_ticrate 100 +heapsize 4096576 +ip 86.123.***** -port 27017 +nomaster +maxplayers 32 +map fy_snow + servercfgfile server.cfg -insecure
echo (%time%) ATENTIE: serverul a cazut sau a fost oprit. il restartez.
goto hlds


Credka ma apuc din nou de server si de redirect :) ... la redirectu asta nu arata hlds`u ... ai putea macar sa pui alte linkuri de downloadat ca stau o juma de ora sa se incarce :|... te rog ....... si inca ceva ( imi poti da id`ul tau de mess , te rog foarte mult ) . StiMa !


Nu prea folosesc messengerul. Scrie aici incerc sa raspund cat de repede pot.
Incearca sa refaci totul si apoi vedem ce nu merge. Cand zic ca sa refaci totul , refaci si addonsul de la 0.

#8 sebytzamix

sebytzamix

    Recrut

  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Posted 09 August 2008 - 09:48 AM

Nu prea folosesc messengerul. Scrie aici incerc sa raspund cat de repede pot.
Incearca sa refaci totul si apoi vedem ce nu merge. Cand zic ca sa refaci totul , refaci si addonsul de la 0.




Dar zimi mai clar cu redirectu , eu am un program ( redirect ) de 8 playeri ... il modific pe ala cu ce scrie la punctu A? / am mai facut din nou tot tot , si akum imi da eroare cu : Couldn`t not allocate .. port 27015 :|

Edited by sebytzamix, 09 August 2008 - 10:23 AM.


#9 JoeBikerul

JoeBikerul

    Soldat

  • Members
  • PipPip
  • 146 posts
  • Gender:Male
  • Location:Romania
  • CS Server: joebikerul.idle.ro

Posted 09 August 2008 - 10:25 AM

Dar zimi mai clar cu redirectu , eu am un program ( redirect ) de 8 playeri ... il modific pe ala cu ce scrie la punctu A? / am mai facut din nou tot tot , si akum imi da eroare cu : Couldn`t not allocate .. port 27015 :|


Pai iti da din cauza ca erai in hl.exe. Iesi din counter Strike cand deschizi serverul.

#10 sebytzamix

sebytzamix

    Recrut

  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Posted 10 August 2008 - 04:12 PM

Pai iti da din cauza ca erai in hl.exe. Iesi din counter Strike cand deschizi serverul.


Nu merge ... tot eroarea aia mi`o da :| . si iti zic 100 la suta k nu e din cauza cs`ului. imi da eroarea aia cu port 27015 :|

#11 JoeBikerul

JoeBikerul

    Soldat

  • Members
  • PipPip
  • 146 posts
  • Gender:Male
  • Location:Romania
  • CS Server: joebikerul.idle.ro

Posted 10 August 2008 - 05:24 PM

Nu merge ... tot eroarea aia mi`o da :| . si iti zic 100 la suta k nu e din cauza cs`ului. imi da eroarea aia cu port 27015 :|


Probabil providerul ti-a blocat portul 27015.

#12 sebytzamix

sebytzamix

    Recrut

  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Posted 11 August 2008 - 08:45 AM

Probabil providerul ti-a blocat portul 27015.


Adica? :|

#13 JoeBikerul

JoeBikerul

    Soldat

  • Members
  • PipPip
  • 146 posts
  • Gender:Male
  • Location:Romania
  • CS Server: joebikerul.idle.ro

Posted 11 August 2008 - 12:16 PM

Adica? :|


Ce provider ai ? Adica la cine ai contractul facut la internet ?

#14 sebytzamix

sebytzamix

    Recrut

  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Posted 11 August 2008 - 03:49 PM

Ce provider ai ? Adica la cine ai contractul facut la internet ?



RDS ... stiam ca e prost , dar akum 1 an am avut un server cu 8 players ( 240kb/s ) ... si akum am 350kb/s si merge cu 6 players :|

Edited by sebytzamix, 11 August 2008 - 03:49 PM.


#15 JoeBikerul

JoeBikerul

    Soldat

  • Members
  • PipPip
  • 146 posts
  • Gender:Male
  • Location:Romania
  • CS Server: joebikerul.idle.ro

Posted 15 August 2008 - 08:41 AM

RDS ... stiam ca e prost , dar akum 1 an am avut un server cu 8 players ( 240kb/s ) ... si akum am 350kb/s si merge cu 6 players :|


Pai daca ai banda atat de mica de ce vrei sa mai ti server ?

#16 sebytzamix

sebytzamix

    Recrut

  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Posted 15 August 2008 - 09:00 AM

Pai daca ai banda atat de mica de ce vrei sa mai ti server ?



Asa sa ma joc cu prietenii :) :|

#17 HackKing

HackKing

    Recrut

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Interests:Hacking
  • CS Server: PGL-Zombie

Posted 18 August 2008 - 05:28 PM

Am si eu o problema...

can mi se blocheaza serveru....

imi apare erroare aia cu Don`t Send

si server.bat nu mi`l ridica inapoi :|

doar daca inchide serveru manual...

Ma poate ajuta cineva in legatura cu asta ? :|

#18 JoeBikerul

JoeBikerul

    Soldat

  • Members
  • PipPip
  • 146 posts
  • Gender:Male
  • Location:Romania
  • CS Server: joebikerul.idle.ro

Posted 18 August 2008 - 06:04 PM

Am si eu o problema...

can mi se blocheaza serveru....

imi apare erroare aia cu Don`t Send

si server.bat nu mi`l ridica inapoi :|

doar daca inchide serveru manual...

Ma poate ajuta cineva in legatura cu asta ? :|



Mergi in control panel -> system -> advanced -> error reporting si bifezi DOAR "disable error reporting" in rest totul debifat. Astept raspuns daca ti-ai rezolvat problema.

#19 razelik

razelik

    Recrut

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 04 September 2008 - 07:56 AM

man am un server merea perfect era full zi si noapte si nuj unde am umblat ca nu mai apare la internet am incercat 1231231 de swdsl-uri si sv_lan 1 si sv_lan 0 si tot nu apare :(( ce sa fac? :(


sa nu zici ca am net prost :-s ---> Posted Image

Edited by razelik, 04 September 2008 - 08:00 AM.


#20 JoeBikerul

JoeBikerul

    Soldat

  • Members
  • PipPip
  • 146 posts
  • Gender:Male
  • Location:Romania
  • CS Server: joebikerul.idle.ro

Posted 04 September 2008 - 09:48 AM

[quote name='razelik' post='170098' date='Sep 4 2008, 07:56 AM']man am un server merea perfect era full zi si noapte si nuj unde am umblat ca nu mai apare la internet am incercat 1231231 de swdsl-uri si sv_lan 1 si sv_lan 0 si tot nu apare :(( ce sa fac? :(


3. Descarcam urmatorele .dll-uri de aici
- dezarhivam fisierele folderul unde e instalat serverul ex: C:\hldsredirect
- deschidem server.cfg si modificam / adaugam linia de mai jos in caz ca nu o aveti:

sv_lan 0


Mie cu asta imi apare la internet. Apropo, de unde sti ca nu apare la internet?

Edited by JoeBikerul, 04 September 2008 - 09:48 AM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users